DIY: Stenen vilten, Natvilten met kinderen

Ga eerst op zoek naar kleine ronde, gladde stenen in de natuur. Kijk bijvoorbeeld bij rivierbeddingen. De maat van de steen moet niet groter zijn dan die van je handen, die moeten er omheen passen.
Eenmaal steentjes verzameld en Merino lontwol in huis gehaald, pak je een afwasteiltje met warm water, afwasmiddel (of olijfzeep), bubbeltjesplastic en een handdoek. Als je met afwasmiddel aan de slag gaat, is het handig om een klein plastic flesje te vullen met wat water en afwasmiddel en gaatjes te prikken in de dop.
Zo, klaar om te beginnen.
Met het Merino lontwol ga je laagje voor laagje de steen bekleden. De eerste laag is het moeilijkst. Pak wat plukjes lont wol (3 a 4 stukjes), eventueel van verschillende kleuren en wikkel ze in verschillende richtingen strak om de steen heen. Zorg dat de steen helemaal bedekt is. Dompel dan de steen in het teiltje heet water en druk voorzichtig het overtollige water er uit. Sproei er wat zeepsop overheen met het flesje en begin rustig aan het vervilten van de steen. Met rollende bewegingen in je platte handen, zorg je er voor dat de wol doordrenkt van het zeepsop, steeds steviger om de steen gaat zitten. Probeer aan alle kanten gelijkmatig te wrijven. Als het eerste laagje goed vast zit, kun je een tweede laagje aan brengen. Zorg ervoor dat je lekker veel zeepsop heb, daar gaat de wol van vilten. Wrijven over het bubbeltjes plastic helpt ook goed. Wanneer je voelt dat de wol strak om de steen zit, kun je het eventueel onder de koude kraan even kort afspoelen en dan een beetje af deppen met een handdoek.

steentjes-vilten

Tip: Dit zelfde proces kun je ook doen om een vilt balletje te maken. Vervang dan de steen met een stukje gele spons. Wikkel zo veel laagjes wol er om heen tot dat je de juiste maat bal hebt. Leuk als cadeautje voor een peuter!

vilt-bal

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uit de shop

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel