INDIA: cultuurshock, kleurrijk, hectisch en bijzonder!

Wie voor het eerst India bezoekt, weet niet wat hij ziet. Zelfs ik, als ervarende reiziger had een behoorlijke cultuurshock. Je kunt het zo gek niet verzinnen: koeien op straat tussen het drukke verkeer, vier mannen op een scooter, buffels die vol geladen karretjes trekken, gedroogde koeien vlaaien langs de weg waar de handafdruk er nog in staat (gebruikt men als brandstof), kleurrijke tempels waar raten het offer eten delen met apen, spectaculaire forten en paleizen rijkelijk versierd (Rajasthan)…En dan al die mooie handgemaakte sieraden, accessoires, stoffen, patchworks…

India inspiratie

1- Twee vrouwen zitten op de kant van de heilige rivier, de Ganges, zich te beschermen tegen de zon. Hun armen zijn bedekt met bijzondere witte armbanden.

2- Ingelegde Arabische tekens in de marmere muur van de Taj Mahal in Agra.

3- In een straatje van de blauwe stad “Jodhpur” (Rajasthan) naait een vrouw een prachtige avondjurk. De stof wordt versierd met kraaltjes en glitters. De naaimachine wordt met de voet aangestuurd door er regelmatig op te trappelen.

5- In een winkeltje in Jaipur heb ik op mijn gemak onder het toeziend oog van drie mannen, allerlei “glitter” broches en borduursels zitten uitkiezen.

6- In Varanasi heb ik kilos handgemaakte glaskralen gekocht. Zie hier wat voor moois ik er o.a mee heb gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen