DIY: Paspoort hoesje naaien

Ik ben onze vakantie aan het voorbereiden. De paspoorten gaan mee, zo ook allerlei pin pasjes maar niet mijn handtas. Er staat namelijk weer een “backpackers” reisje voor de boeg in een ver land. Naast onze grote rugzakken hebben we meestal twee kleine rugzakjes mee. De paspoorten en portemonnees zitten dan verborgen ergens in onze kleren op onze lichamen. Ik vind het dan altijd een prettig idee als mijn pinpas en credit card bij mijn paspoort zitten: dit bundeltje mag ik niet verliezen! Aangezien mijn nieuw paspoort zonder enige bescherming of hoesje werd afgegeven bij de gemeente, heb ik er zelf een leuk hoesje om genaaid met een hip stofje. Nu kunnen pasjes en briefjes makkelijk erin geschoven worden.

Ook zo’n hoesje naaien? Hier zijn de afmetingen die ik gebruikt heb:

– Lapje stevige stof (dat niet raffelt) van 30,5 cm x 14 cm knippen

– Aan beide smalle kanten, stof 6 cm terug vouwen

– Lapje nu hellemaal rondom naaien zodat de kaft van het paspoort makkelijk in het hoesje gegleden kan worden en stevig blijft zitten.

passpoort-hoesjes-naaienl

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel