Kumihimo: leuke vlechttechniek om vriendschapsarmbandjes te maken

De vechttechniek ‘Kumihimo” komt oorspronkelijk uit Japan. Vroeger werden de met de hand gevlochten “Kumihimo” koorden gebruikt om de Samurai kledij vast te strikken en te versieren. Vandaag de dag worden ze nog gebruikt bij Kimono’s.

Je kunt aan de hand van een “Kumihimo” schijf hele leuke vriendschapsarmbandjes maken. De schijf heeft 32 inkepingen waarmee je allerlei patroontjes en diktes kunt maken. De schijf is lichtgewicht, handzaam en dus makkelijk om ergens naar toe mee te nemen zodat je even een momentje kunt handwerken (wat voor mij een vorm van meditatie is). De truc is wel dat je, na een pauze, de draad weer op de juiste plek zet anders zie je een ‘foutje’ in het vlechtwerk. Mijn dochter van 8 is inmiddels ook fanatiek “Kumihimo” aan het beoefenen.

Google op het woordje Kumihimo op YouTube en je treft vanzelf tientallen filmpjes van hoe het moet. Heb je zelf geen zin of tijd om het te leren maar wel de wens er een armbandje van te hebben? Kijk in de webshop of mail me je favoriete kleuren en polsafmetingen, dan maak ik het voor je op maat (vanaf €3.50 p.st + 1.99 HandlingVerzendkosten) Anouck@good2get.nl

kumihimo-armbandjes-maken

 

 

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Uit de shop

rose sieraad

Ring Pink

€3.50

dun-armbandje

Rond bandje

€1.99

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel