DIY: shirts recyclen, zelf spaghetti touw maken

Eens in de zoveel tijd ga ik mijn kast opruimen en sorteer ik mijn kleren. Ik houd altijd een stapeltje shirts en andere kleding over die ik nooit meer aan doe: te klein of te krap geworden, beetje versleten, geen mooie kleur meer… Een grote bol draad gemaakt van oude Sari’s uit India, ooit gekocht in een kleurrijk winkeltje, bracht me op het idee zelf ook kleren te recyclen. Ik heb er spaghetti touw van gemaakt waar ik vervolgens weer iets nieuws mee kan haken. De truck is om het shirt zo efficiënt mogelijk te knippen zodat je een heel lang touw overhoud. Hieronder tref je de uitleg aan de hand van plaatjes, ik heb de zelfde techniek ook wel eens toegepast op plastic zakjes.

phototastic-27-1-2017_22077d4a-781a-43a7-bd35-2ac97aab35d7kleren recyclen

1. Knip de bovenkant van het shirt af zodat je een vierkant stuk stof overhoud, de twee zijdes boven elkaar en nog steeds aan elkaar vast.

2. Vouw de stof in harmonica zodat je makkelijker recht kan knippen.

3. Knip reepjes. Let op! Knip niet helemaal door, laat een paar centimeters over op het einde.

4. Vouw het shirt uit.

5. Steek je hand in de geknipte shirt. Start in het midden met het afknippen van een uiteinde van de draad.  Dan ga je telkens, een beetje scheef, het draad langer maken door in het midden de twee openingen te verbinden (door stof door te knippen). Kijk ook even hier voor een andere uitleg.

6. Bolletje maken en je bent klaar om te gaan haken. Ik haakte zelf een stevig mandje van het draad.

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel