DIY Knutselen met nagellak, zelf oorbellen maken-

Met alleen wat dun buigzaam ijzerdraad en allerlei kleurtjes nagellak kun je tiener meisjes uren zoet houden tijdens regenachtige dagen.

Mijn meisjes waren in ieder geval erg onder de indruk en konden niet ophouden. We hadden dan ook heel veel verschillende kleurtjes nagellak en hebben ook geëxperimenteerd met de vormen en kleuren combi´s. Het dekken van de blaadjes lukte niet meteen maar na wat doorzetten, hadden we de truc onder de knie.

Stap 1 – Knip een stukje ijzerdraad van +/- 10 cm af

Stap 2 – Buig en vouw het draad in kleine smalle blaadjes. Let op! Als de blaadjes te breed of te groot zijn, kan de nagellak de oppervlakte niet dekken.

Stap 3 – Kies een kleurtje en dompel het kwastje van de nagellak goed in het potje zodat er een `vette` druppel op het kwastje zit. Strijk met het kwastje over het blaadje, een paar keer indien nodig totdat het een dun laagje kleur heeft, een soort vliesje.

Stap 4- Herhaal dit bij alle blaadjes die je gevouwen heb en prik dan het ijzerdraad in een stuk schuim zodat de nagellak goed kan drogen.

Je kunt de knutselwerkjes verwerken in haar accessoires of op een stukje vilt borduren om er een broche van te maken. Een ander idee is om er oorbellen van te maken.

knutselen-met-nagelak

 

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel