CUBA: waar de tijd lang heeft stil gestaan…maar nu niet meer!

img_3736p1150048

In 2012 reisde ik samen met mijn man en dochter van 2.5 jaar naar Cuba. Het land was in volle transitie fase. Waar een paar jaar daarvoor amper winkels te bekennen waren, begonnen nu kleine ondernemertjes hun eigen stalletje voor de deur met soms nog maar een paar kledingstukken, tassen of accessoires. In Trinidad poseerde een oudere fiere man met zijn haan en een echte sigaar in zijn mond voor zijn huis. Verderop stond de deur op een kiertje, daar kon je zelf geborduurde lakens en jurkjes kopen, gevlochten hoeden en andere handgemaakte sieraden en accessoires. De supermarkten waren verrassend genoeg erg leeg. Je had maar weinig keuze en vele voor ons bekende etenswaren, waren niet te verkrijgen. We sliepen vaak bij “Casas Particulares”, bij mensen thuis, wat veel gezelliger en goedkoper was. Onze dochter waren we dan ook regelmatig kwijt: dan zat ze op een schommelstoel te midden van twee andere kindjes die daar woonde of in de keuken op een emmer waar ze door de oma des huizes stukjes kip gevoerd werd. In een van onze verblijfadresjes werden we verrast door een hele verzameling kleine breekbare beeldjes waar ons meisje maar met moeite van af kon blijven. Onlangs is Castro overleden. Hij stond symbool voor een tijdperk. Ik ben benieuwd hoe snel nu alles gaat veranderen daar in Cuba.

img_3792verzammeling beeldjes

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel