BALI: vlechtwerk, schelpjes, Batik… Inspirerend mooie!

Afgelopen zomer was ik op Bali met mijn gezin. Het was heerlijk genieten van het lekkere eten, de mooie stranden en de prachtige rijstvelden vol verschillende kleuren groen. Hier en daar pakte ik kleine inspiratie momentjes, vaak op de meest bijzondere plekken. Zo zat ik in de schaduw van een leuk parasolletje op Jambaran strand een colaatje te drinken toen ik toevallig om hoog keek: de onderkant van de parasol was zeer kunstig gevlochten en geweven met mooie geel katoen draad. Bij onze accommodatie in de buurt van Tabanan, had ik uitzicht op prachtige rijstvelden terwijl een zilver hartje aan zo’n zelfde parasol in de wind bungelde voor mijn terras. In onze accommodatie in de buurt van Amed, hingen uitgesneden houten stempels en een prachtig exemplaar van Batik stof.

geweven parasolrijstvelden baliInstagramCapture_2ebc5a5a-ba40-4f3c-853f-41262ad03615

Dan is er nog de ‘Frangipani” bloem; deze zie je overal op het eiland. De boom heeft zelf vrij weinig bladderen en hier en daar trossen van deze prachtige bloem. De Balinese plukken of rapen graag deze bloemen om daarmee je welkom heten in je kamer of laten ze drijven in een pot met water. Ze ruiken ook nog eens heerlijk. Je ziet de bloem terug op vele voorwerpen zoals meubels, daken, theepotten..

Phototastic-16-8-2016_bb3707a8-9a06-4e44-a322-a4593c558d7aschelpjes sieradenInstagramCapture_787ce26f-f010-40b8-88da-0671f28233f7

Ik heb samen met mijn meisjes vele schelpjes geraapt. We zijn met name op zoek gegaan naar Kauri schelpen, liefst met een open boven kant of een gaatje. Eenmaal thuis zijn we volop armbandjes gaan maken voor in de webshop.

 

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel