DIY: zelf een tapijt vlechten van oude shirts

Toen ik eenmaal mijn klerenkast had opgeruimd en allerlei oude shirts had verknipt om er spaghetti touw van te maken, borrelde mijn creativiteit volop. Er kwamen allerlei ideeën in me op, zo veel mogelijkheden. Een daarvan was om het textiel met elkaar te vlechten zodat je dikker touw overhoud en om een leuk kleuren effect te hebben. Het leverde mij een grote bol spaghetti touw op waarmee ik weer van alles kon. Ik besloot om er een tapijtje van te naaien. Ik legde de hele lange sliert plat naast elkaar en begon deze te naaien met een zig-zag steek. Het effect was erg leuk. Je moet wel engelen geduld hebben maar dat geld voor zoveel handwerk ideeën die je uitwerkt. Al vrij snel kwam ik er achter dat het naaien van elastische stof in een ovale vorm een probleempje veroorzaakt. De stof krult namelijk langzaam maar zeker omhoog. Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd, moet ik een andere techniek gebruiken; het bedenken en uitvoeren van handgemaakte items vraagt ook om oefening en probeersels, niet waar? Afijn, voor mij eindigt dit experiment hier, maar wie weet kunnen jullie wel een recht tapijt naaien? Als je het niet ovaal maar rechthoekig naait, zal het vast beter gaan bedenk ik me zo! Voor het verknippen van je oude shirts om er spaghetti touw van te maken, kun je dit blog artikeltje lezen.

tapijt maken

About

Mijn liefde voor handwerk is begonnen met vriendschapsarmbandjes knopen in mijn jeugd. Later ontdekte ik tijdens mijn reizen vele nieuwe handwerk technieken en ideeën. Ik vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn zo ook om op jacht te gaan naar handgemaakte items voor de webshop.

All posts by Anouck ›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voordelen van Good2get:

√ GRATIS verzending vanaf €20
√ €1,99 verzendkosten
√ GRATIS inpakken als cadeau
√ Veilig betalen (iDeal, Paypal)
√ Zending als brievenbuspost
√ Snelle levering uit voorraad
√ Vriendschapsarmbandjes op maat

Mailvoordeel