DIY: Gehaakte kleutertasjes, tasjes voor kleine meisjes

Ik had een paar maanden geleden een hoop kleine vierkantjes gehaakt, “granny squares”. Deze lagen al een tijdje opgestapeld in de wacht. Ik twijfelde steeds: Dekentje? Kussenhoes? Wat moest ik er van maken…Mijn grootste inspiratie bronnen zijn mijn dochters. Mijn kleuter van 3 loopt de hele dag in de weer met allerlei sieraden en tasjes. En zo kwam ik op het idee van het kleutertasje. Het is super makkelijk te maken:

1 – Haak twee even grote vierkantjes; ik heb zelf een “granny square” patroontje gebruikt.

2- Haak de twee vierkantjes over drie kanten aan elkaar en haak dan met het zelfde draad door voor de schouderband op de lengte die je wenst.

3- Als je de vierkantjes helemaal vol hebt gehaakt, kun je het tasje zo laten maar heb je net zoals ik met gaten gehaakt, kun je er aan de binnenkant nog een stofje in naaien.

gehaakte-tasjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen